CO-vrij Bouwmans Vuur Totaal

CO-vrij gecertificeerd door de Kiwa

Per 1 april 2023 moet iedere monteur die werkt aan een gashaard voldoen aan de wetgeving om CO-vrij te werken.

Vanaf 1 april mogen alleen gecertificeerde CO-vrij installatiebedrijven met vakbekwame installatie- en onderhoudsmonteurs werkzaamheden uitvoeren aan gasgestookte gas-sfeerhaarden.
Omgekeerd is de consument het wettelijk verplicht om alleen gecertificeerde bedrijven opdrachten te verstrekken.
De eisen waaraan deze installatie- en onderhoudsbedrijven moeten voldoen, zijn geformuleerd in paragraaf 1.8 van Bouwbesluit 2012.

Bouwmans Vuur Totaal is CO-vrij gecertificeerd!

Zoals van ons bekend is, werken wij al jaren volgens onze strenge normen en eisen, om onze klanten een zo goed en veilig mogelijke installatie te garanderen!
Daar kunnen we nu de CO-vrij certificering aan toevoegen! Met gepaste trots kunnen we laten weten dat we na heel hard werken aan het beschrijven van onze werkwijze, het volgen van een extra opleiding voor onze monteurs en een audit door de Kiwa, het onderstaande certificaat hebben ontvangen:

Het CO-vrij certificaat van de Kiwa

Vanaf nu mogen wij het CO-vrij logo gebruiken, om aan te tonen dat wij voldoen aan alle eisen om te mogen werken aan gas- haarden en kachels.

CO-vrij logo

Bouwmans Vuur Totaal is als eerste haardenspeciaalzaak in de regio Helmond, Eindhoven en Deurne CO-vrij gecertificeerd door de Kiwa!

Koolmonoxide: levensgevaarlijk!

Uw gashaard is voorzien van een rookgasafvoer. Deze dient uiteraard om rookgassen af te voeren, waaronder koolmonoxide (afgekort: CO).
Als installatie, reparatie of onderhoud aan een gashaard niet goed wordt uitgevoerd, is er een kans dat er CO in uw woning komt.
CO is reukloos en onzichtbaar, maar kan levensgevaarlijk zijn.

In Nederland komen per jaar zo’n 10 mensen om het leven door een koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast worden er honderden mensen (ernstig) ziek van.

CO-vrij certificering

Nieuwe eisen in de bouwregelgeving vanaf 1 april 2023

Om ongelukken met koolmonoxide zoveel mogelijk te voorkomen gelden vanaf 1 april 2023 nieuwe eisen voor werkzaamheden aan uw gashaard of gaskachel.
Dit betekent dat u vanaf 1 april 2023 verplicht bent om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan uw gashaard, gaskachel of rookgasafvoer.
Een installatiebedrijf inhuren dat niet gecertificeerd is of zelf klussen aan dit soort gasverbrandingsinstallaties is verboden en zelfs strafbaar.

De monteurs van Bouwmans Vuur Totaal hebben een extra opleiding gevolgd en zijn van alle nieuwe eisen op de hoogte.
Dat betekent dat we onze klanten kunnen blijven voorzien van de beste service, zoals ze dat van ons gewend waren!
U kunt ons bedrijf binnenkort ook terugvinden in het ‘register gasverbrandingsinstallaties’ op www.co-vrijregister.nl. Onze monteurs dragen ook (digitale) legitimatie bij zich waarmee ze kunnen kan aantonen dat ze voor een gecertificeerd bedrijf werken.

Uw eigen veiligheid is het waard!

Een CO-vrij certificaat krijgt een installatiebedrijf niet zomaar. Hiervoor hebben de installateurs een vaktechnische opleiding gedaan, is de werkwijze in het bedrijf aangepast en is speciale meetapparatuur gekocht. Ook vindt er controle plaats of het installatiebedrijf aan de wettelijke eisen blijft voldoen.
De extra eisen die aan het bedrijf worden gesteld, brengen kosten met zich mee. Deze kosten mag de installateur doorberekenen aan zijn klanten. Het tarief dat de installateur aan u berekent kan hierdoor hoger zijn dan in voorgaande jaren. Extra kosten zijn natuurlijk nooit leuk. Maar zeg nu zelf, de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten is dit toch waard?

Wat kunt u nog meer doen om risico’s op koolmonoxide te beperken?

Laat uw gasverbrandingsinstallatie regelmatig controleren en onderhouden door een CO-vrij gecertificeerd bedrijf. Minimaal één keer per twee jaar, oudere toestellen één keer per jaar.

Hang een koolmonoxidemelder op in huis. Deze waarschuwt u wanneer er teveel CO in uw woning is.  Kijk op www.co-wijzer.nl voor uitleg over waar u de CO-melder het beste kunt ophangen.

Weet wat u moet doen als het alarm van de CO-melder afgaat. Kijk hiervoor op www.co-wijzer.nl.

Kiwa

 

Heeft u problemen met uw gashaard of gaskachel of wilt u onderhoud laten uitvoeren? Laat dat dan doen door een gecertificeerd bedrijf. Hebben wij uw haard geplaatst? Dan kunt u uiteraard ons inschakelen. Dat kan eenvoudig via de pagina voor het aanvragen van onderhoud of het melden van een storing. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de veiligheid bij haarden welke we zelf niet geplaatst hebben, dan moet u contact opnemen met uw eigen installateur.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie