Service aan haarden en kachels

Wij doen ons best om uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

Service aan haarden en kachels is van belang voor jarenlang plezier

Gashaarden en kachels hebben service nodig voor een juiste werking. Volgens voorschriften van de fabrikanten is jaarlijks onderhoud nodig, net als bij uw cv ketel. Vaak wordt dit jaarlijkse  onderhoud ook geëist door een brandverzekering. Bij onderhoud van een sfeerhaard is het van groot belang dat dit gedaan wordt door een vakman. Niet iedere gasbrander is hetzelfde en heeft specifieke eisen voor een optimale sfeerbeleving. Alleen een getrainde vakman weet het mooiste vuur uit uw haard of kachel te halen.

Monteurs

De monteurs bij Bouwmans Vuur Totaal zijn allemaal getrainde servicemonteurs. Zij weten wat aan service nodig is om uw haard of kachel optimaal te laten functioneren. Het is natuurlijk ook van groot belang dat het systeem veilig blijft werken. Een servicemonteur neemt een aantal belangrijke punten door om er zeker van te zijn dat een haard veilig brandt. Sterker nog, de verantwoording voor veiligheid ligt na het onderhoud bij het bedrijf dat het onderhoud heeft uitgevoerd. Om die reden worden onze monteurs regelmatig naar trainingen bij fabrikanten gestuurd, naast onze interne trainingen. Iedere monteur bij Bouwmans is verplicht om de Vakopleiding Haarden, Kachels en Rookkanalen te volgen.  Dat is voor een bedrijf in de kachelbranche best uniek te noemen.

Kosten

De kosten van een servicebeurt hangen van een paar factoren af. Hebben wij de haard geplaatst volgens onze strenge eisen en normen, of is de haard door een ander geplaatst? In dat laatste geval zullen wij eerst een algemene nulcontrole op veiligheid uitvoeren. Dit is noodzakelijk omdat degene die als laatste aan een haard werkt direct verantwoordelijk is voor de veiligheid van het systeem. Indien onze monteurs een onveilige situatie of twijfelachtige bouw constateren, zullen wij geen onderhoud uitvoeren en de gebruiker wijzen op de gevaren. Deze eerste nulcontrole kost € 25,00

Klanten die bij ons een onderhoudscontract hebben lopen, zijn bekend met de kosten. Voor mensen die een losse onderhoudsbeurt willen afspreken, liggen de kosten voor onze service als volgt:

Voorrijkosten: € 25,00*

Eventuele nulcontrole: € 25,00

Open gashaard (zonder glas): € 104,00

Gesloten gashaard (met ruiten): € 114,00

Gesloten gashaard incl zwarte glazen achterwand: € 125,00

Werkzaamheden

De volgende punten worden bij een onderhoudsbeurt bekeken:

  • Visuele inspectie van het toestel en check typeplaatje, gas/elektra aansluitingen, inspectie aansluiting rookgasafvoer en toevoer verbrandingslucht.
  • Controleren/reinigen brander en eventuele waakvlam, koppelingen en leidingen, glasruiten incl. afdichtingskoord, imitatie kooltjes en houtstammetjes, gasregelblok/gaslekkage, thermokoppel/ionisatiebeveiliging, ontsteken hoofdbrander en controle op werking van eventueel aanwezige rookgasventilator.
  • Algehele nacontrole op verbranding na uitvoeren van onderhoud

Wij voeren onderhoudswerkzaamheden uit aan alle haarden van de merken die wij voeren. Daarvan hebben wij de onderdelen in de meeste gevallen op voorraad.

Wilt u een onderhoudsbeurt voor uw haard of kachel aanvragen? Vul dan onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. In de koude maanden geven wij voorrang aan storingsmeldingen. Ons advies is om onderhoud in de zomermaanden uit te laten voeren. Dan wordt de sfeerhaard niet gebruikt en is het systeem meteen klaar voor de winter.

Op dit moment kunnen wij vanwege drukte geen serviceverzoeken aannemen voor haarden welke wij niet geplaatst hebben!

De servicebon die onze monteurs schrijven is tevens een bewijs voor uw brandverzekering dat de haard deugdelijk onderhouden is. 

Aanvraag onderhoud gashaard

  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadat u alle velden juist heeft ingevoerd, komt u op een nieuwe pagina terecht. Is dat niet het geval? Kijk dan na welk verplicht veld niet is ingevoerd.

Storing

In het geval dat we een storing constateren, zullen wij het onderhoud uitvoeren en de benodigde onderdelen vervangen. De kosten van deze onderdelen komen los bij de kosten van het onderhoud. Wij geven een garantie van 1 jaar op werking van de haard na het uitvoeren van reguliere onderhoudswerkzaamheden. Deze garantie geldt niet op slijtage-onderdelen en eventuele elektronica.

Is uw haard of kachel op storing gevallen? We hebben een speciale pagina voor een service aanvraag

*Voorrijkosten gelden binnen een straal van 25km om Aarle-Rixtel. Informeer naar de voorrijkosten wanneer u verder weg woont.

Genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW

© 2022 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie