dru metro 100xt tunnel flames

Aardgasvrije woning bouwen?

Een aardgasvrije woning kan toch gezellig zijn

In de haardenbranche staan de ontwikkelingen niet stil! Met de komst van aardgasvrije woningen denken veel mensen dat er geen mogelijkheid is om een gezellig vuur in de woning te hebben. Echter, er zijn verschillende manieren om toch sfeer en warmte van een gashaard of houtkachel te ervaren. Zo zijn bijna alle gashaarden die wij verkopen leverbaar met een brander voor (bio)propaan. Met een gasfles van 10,5 kg propaan kunt u (gemiddeld) ongeveer 20 uur genieten van sfeer. In of om een woning mogen 5 gasflessen aanwezig zijn. Bij een landelijk gemiddeld gebruik van 2 avonden per week en 2,5 uur per avond, wil dit zeggen dat een gasfles van 10,5 kg (bio)propaan voldoende gas heeft voor ongeveer 4 weken sfeer. Een en ander is afhankelijk van het type haard en het gebruik daarvan.

bellfires nuenen derby premium fire  bellfires tunnel gas haard

Toch liever hout stoken?

In principe mag een houtkachel altijd. In 2022 treedt de EcoDesign richtlijn in werking. Met deze Europese richtlijn wordt een grote stap gezet naar minder uitstoot van houtstook. Zo wordt onder andere het minimale rendement en de maximale uitstoot van fijnstof vanaf dan wettelijk vastgelegd. Alle houtgestookte haarden en kachels die wij verkopen voldoen al aan de normen die vanaf dan gaan gelden, omdat deze normen in een groot deel van Europa al jaren gelden. Om een idee te geven: Bij een moderne houtkachel die voldoet aan deze strenge normen, is een factor 200 minder uitstoot van fijnstof dan bij een oude open haard of oude houtkachel.

Dik Geurts Lars Deurne Helmond Aarle-Rixtel houthaard bakel inbouw Dik Geurts rond Odin wall helmond nuenen aarle-rixtel

Kierdichte woning?

Heeft u een nieuwe kierdichte woning laten bouwen en denk u dat een houthaard niet mogelijk is? Toch zijn er luchtdichte houthaarden beschikbaar. Deze haarden zijn speciaal ontworpen voor de nieuwste woningen die een blowertest moeten kunnen doorstaan. Wij hebben deze haarden beschikbaar van diverse fabrikanten in inbouwhaarden, maar ook als vrijstaande houtkachel. In deze gevallen wordt in ieder geval de verbrandingslucht van buiten gehaald. Daarnaast is de deur 100% luchtdicht.

Zo heeft Barbas de nieuwe Falcon serie uitgebracht.

Dik Geurts heeft inmiddels een aantal vrijstaande kachels uitgebracht met een RS toevoeging.

Spartherm gaat nog een stap verder! Naast de toevoeging RLU biedt Spartherm de optie om een gecontroleerd systeem aan te schaffen waarbij de complete beluchting automatisch geregeld wordt en er zelfs een signaal klinkt zodra er hout toegevoegd moet worden.

Aansluiten op CV installatie?

Wilt u nog een stap verder? Kom dan eens praten over een houthaard die aan te sluiten is op de verwarmingsinstallatie in uw woning. Ook systemen in bestaande woningen kunnen uitgebreid worden met een watergedragen toestel. Zo haal je nog meer uit een houthaard en gaat de energierekening verder naar beneden. Dit is een ideale oplossing voor aardgasvrije woningen in combinatie met een warmtepomp. Wij kunnen u er alles over vertellen en verwelkomen u graag in onze showroom!

Openingstijden

Op vrijdag en zaterdag is onze showroom in Aarle-Rixtel standaard geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Wilt u liever eens op een ander moment langs willen komen? Geen enkel probleem, maar maak dan even een afspraak.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie