Dik Geurts Jannik Medium Low open haard in een patio voor sfeer

Stookalert voor liefhebbers van houtstook

Op onze website vindt u onderaan de nieuwe stookalert!

Voor het gebruik van een houtkachel zijn een aantal zaken belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen overlast veroorzaakt. Uiteraard geldt dat voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van mensen in uw omgeving. De stookalert die door de Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche in het leven is geroepen, geeft u een goede indicatie of u zonder problemen hout kunt stoken.

Niet ieder weertype is geschikt om goed te kunnen stoken. Bij mist of windstil weer is het genereren van natuurlijke trek in uw schoorsteen lastiger. Bij een oudere kachel of schoorsteen is te weinig trek (zeer) nadelig voor een goede verbranding in uw haard. De rook en rooklucht blijven op dat moment in en om uw woning hangen en dat is niet goed voor de gezondheid van u zelf en mensen in uw woonomgeving.

Zet uw relatie met uw buren niet op het spel!

Steeds vaker verschijnen in de media berichten dat houtstook niet goed zou zijn en dat mensen er last van hebben. Wanneer u voor gebruik van de kachel de stookalert raadpleegt, weet u in ieder geval of het weer geschikt is. Bij het gebruik van een goede houtkachel met een hoog rendement wordt de temperatuur in de verbrandingskamer zo hoog, dat nagenoeg alles verbrand. De kans dat anderen last hebben van uw stookgedrag is dan minimaal.

Stook op de juiste manier!

Hout stoken is leuk, gezellig en warm. Er zijn echter een aantal zaken die het stoken op een positieve of negatieve manier kunnen beïnvloeden.
Zorg in ieder geval dat u goed droog en schoon hout gebruikt. Geverfd afvalhout is niet geschikt om te verbranden!
Geduld is een schone zaak! Een houtkachel en het rookkanaal moeten rustig op temperatuur komen. Gebruik voor het opstarten van het systeem de “Zwitserse methode“. Door de kachel op deze manier op te starten, komt de natuurlijke trek in het rookkanaal zo goed mogelijk op gang om vervolgens te kunnen genieten van het vuurtje stoken.

Bouwmans Vuur Totaal uit Aarle-Rixtel is de totaalleverancier voor kachels. Al jaren zijn wij officieel dealer van verschillende merken houtkachels en haarden! Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over houtstook. Onze service gaat zelfs zo ver, dat we op verzoek bij klanten thuis gaan stoken om hen optimaal plezier te laten beleven van hun houtkachel.

Uiteraard hebben wij in onze showroom in Aarle-Rixtel vele houtkachels opgesteld staan. Een aantal daarvan zijn gebruiksklaar en kunnen gestookt worden, om te laten zien hoe mooi een houtvuur is.

Wij plaatsten eerder gaskachels, houthaarden en schouwen in Helmond, Deurne, Someren, Asten, Lierop, Liessel, Geldrop, Mierlo en vele andere plaatsen. Kijk maar eens bij onze eerder geplaatste haarden en kachels.
Heeft u ook interesse in een haard of kachel? Kom dan gewoon eens langs in onze showroom. Onze showroom is altijd geopend op vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Alle andere dagen en tijden bent u ook welkom, maar dan zou u eerst even een afspraak moeten maken.

Met ruim 20 jaar ervaring in de verkoop en plaatsing van haarden in alle soorten en maten zijn onze medewerkers van alle mogelijkheden en wettelijke eisen op de hoogte. Wij kunnen u perfect adviseren wat in uw geval de beste oplossing is!

spartherm, hout, haard, kachel, lift, deur, liftdeur, inbouw, stookalert

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie