Flessengas voor haarden?

Flessengas, zoals we het meestal noemen, is propaangas. De milieuvriendelijke uitvoering noemen we biopropaan.

propaan, haard, kachel ,sfeer, sfeerhaard, geldrop, flessengas

Biopropaan

Sinds 1 juli 2018 is de verplichte aansluiting op het gasnetwerk in Nederland komen te vervallen. Dat wil zeggen dat het bijna onmogelijk is om aardgas in een nieuwbouw woning te krijgen.

Of dat een goede ontwikkeling is, laten we maar even in het midden.

Feit is wel, dat veel mensen de mogelijkheid denken te missen om voor een gezellige gashaard te gaan. Maar, dat is helemaal niet nodig!

Aardgasvrij bouwen wil niet zeggen dat je geen gashaard in huis kunt halen.

propaan, haard kachel ,sfeer, sfeerhaard, stiphout helmond, flessengas

Niks nieuws, maar wel steeds vaker in gebruik is propaan. Of het milieuvriendelijkere biopropaan wat te koop is in gasflessen of tanks. Heel veel mensen gebruiken ze voor in de caravan, camper of thuis voor de barbecue. Maar er zijn ook enorm veel gashaarden die beschikken over een brander voor (bio)propaan.

Een gashaard die is gemaakt voor het gebruik van aardgas kan niet gebruikt worden met flessengas.

propaan, haard, kachel ,sfeer, sfeerhaard, deurne, flessengas

Het is in veel gevallen wel mogelijk om oudere haarden om te bouwen en geschikt te maken voor gebruik met (bio)propaan. Voor mensen die hun woning van het gas willen halen, zou het dus wellicht mogelijk kunnen zijn om propaan te gaan gebruiken en te blijven genieten van de sfeerhaard.

Inmiddels hebben wij al veel haarden geplaatst die branden op propaan. Daardoor hebben we ook de ervaring met de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Wilt u meer weten wat bij u de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met obs op voor vrijblijvende informatie.

U kunt ons 24 uur per dag bereiken via e-mail en op normale kantoortijden per telefoon.

Informatie

Inmiddels is ook op de websites van fabrikanten alle info te vinden over het gebruik van haarden op (bio)propaan: DRUFaber en Bellfires

Opslag

Ook voor de opslag van de gasflessen hebben wij oplossingen. Wij adviseren in ieder geval om de flessen die in gebruik zijn op te slaan in een ventilerende ruimte en niet in de volle zon.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie