Gashaarden en gaskachels

Waarom kiezen voor een gaskachel?

Een gaskachel heeft een paar voordelen ten opzichte van een houtgestookte haard of kachel.

Op de eerste plaats is het branden van een gashaard veel minder bewerkelijk dan een haard die op hout gestookt wordt. Met een druk op de knop wordt de gaskachel ontstoken en is er vrijwel direct warmte. Nadat de kachel wat opgewarmd is, is het vuurbeeld sfeervol en is het optimaal genieten van de kachel. Het is in veel gevallen zelfs mogelijk om de gaskachel te ontsteken via een app op een smartphone of tablet. Optimaal genot en plezier!

Op de tweede plaats geeft het verwarmen met een gaskachel veel minder werk en troep in huis. Hout hoeft niet meer op maat gekapt of gezaagd te worden. In huis, vooral rondom de haard, is geen rommel meer van hout en as.

Wettelijke eisen

En niet onbelangrijk in veel gevallen: De wettelijke eisen en het bouwbesluit staat veel meer toe wat betreft de uitvoer van rookgassen. Omdat de uitlaatgassen vanaf het opstarten van een gashaard zo schoon mogelijk zijn, is het makkelijk om ergens een dakdoorvoer of geveldoorvoer te maken.

Klanten die bij ons komen voor een gaskachel worden op alle mogelijke manieren ondersteund in de keuze voor een geschikte gashaard. De eerste stap is natuurlijk kijken of er een open of gesloten gashaard, een vrijstaande, hangende of inbouwkachel gewenst is. Daarna gaan we advies uitbrengen over merken, mogelijkheden, afmetingen en het vermogen van een kachel. Een vermogen dat te hoog is, zal uiteindelijk resulteren in het gebruik op lage stand, waardoor het vlambeeld minder is en daardoor ook het sfeerbeeld.
Vervolgens gaan we samen de situatie bekijken, eventueel bij de klant thuis, zodat we zeker zijn dat de gewenste opties ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Indien gewenst maken we een 3D tekening van de situatie zoals die zal worden. Het ontwerp daarvan wordt zo realistisch mogelijk gemaakt, zodat we een indruk kunnen geven die zo goed mogelijk aansluit bij het interieur van de klant.

Bouwen

De laatste stap in dit proces, nadat onze offerte is goedgekeurd, komt de uiteindelijke bouw van de gaskachel. Onze eigen mensen komen de kachel aansluiten en de ombouw plaatsen. Alleen dan kunnen wij u verzekeren dat de gashaard gebouwd wordt volgens de eisen van de wet en de kwaliteit van het sfeerverwarmingsgilde, wij staan voor de volle 100% achter onze realisatie. Indien nodig, kunnen wij ook het slopen vooraf verzorgen van een bestaande situatie.

Service en onderhoud

Na de aankoop en de bouw van een gashaard blijven wij actief ondersteuning geven! Wij bieden onze klanten de mogelijkheid voor afsluiten van een onderhoudscontract, waarbij we jaarlijks de kachel komen controleren en schoonmaken. Daarbij wordt de garantie verlengt tot 5 jaar en bieden we voorrang in het geval er een storing zou zijn. Wij willen dat onze klant tevreden is en blijft en onze jarenlange ervaring staat daar garant voor!

Dat laatste blijkt ook wel uit het gegeven dat wij met grote regelmaat mensen in onze showroom ontvangen die door anderen gestuurd zijn en dat is voor ons de allerbeste reclame! Graag nodigen wij u ook uit om onze showroom te bezoeken voor een kennismaking.

Uiteraard staat de koffie/thee altijd klaar en staan onze adviseurs u graag te woord. 

Tevens bieden wij een assortiment functionele gaskachels die als hoofdverwarming kunnen dienen. Klik hier voor meer informatie.

We hebben een aparte pagina die regelmatig aangepast wordt met nieuwe foto’s die we bij klanten gemaakt hebben. Voor meer inspiratie klikt u hier.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie