bouwmans, gashaard, gaskachel, houthaard, deurne, helmond

Nieuw in de media

Bouwmans Vuur Totaal 20 jaar Sfeer en Warmte in een nieuw jasje

Bouwmans Vuur Totaal in Aarle-Rixtel bestaat 20 jaar. Het bedrijf dat onlangs zijn naam veranderde van Bouwmans Style Products naar Bouwmans Vuur Totaal viert dat een weekend lang met grootse aanbiedingen. Op 20, 21 en 22 november staan de deuren open voor iedereen die een kijkje wil  nemen en wil profiteren van deze aanbiedingen. De showroom is geheel up-to-date met de allernieuwste producten op het gebied van sfeerverwarming.

De MooiLaarbeekKrant sprak met eigenaar Jan van Oorschot.

“Wij brengen sfeer en warmte”

Onlangs veranderde Bouwmans Style Products in Bouwmans Vuur Totaal. Zelf heet je Jan van Oorschot. Waarom heb je gekozen voor Bouwmans Vuur Totaal nu je toch de naam hebt aangepast? “Jan Bouwmans was de oprichter. Hij begon het bedrijf onder de naam Bouwmans Style Products. In eerste instantie verkocht hij kantoormeubelen en keukens. Kort daarna zijn we samen overgestapt

op sfeerverwarming. Iedereen hier in de regio kent de naam Bouwmans, dus dat houden we zo. Maar Style Products zegt de mensen niet zoveel. Daarom zijn we overgestapt naar Bouwmans Vuur Totaal. Dat geeft veel beter aan wat we doen en waar we voor staan. Wij brengen sfeer en warmte. We bieden onze klanten een totaalconcept op het gebied van gashaarden, houtkachels en stijlschouwen.

Van de ontwerptekening tot en met het plaatsen en het onderhoud. Onze gediplomeerde monteurs doen alles zelf, tot en met het uitvoeren van service. Daarin hebben we inmiddels 20 jaar ervaring”.

Wat is er in 20 jaar veranderd op het gebied van sfeerverwarming?

“Vroeger waren er vooral open haarden. Deze leverden relatief weinig warmte en rendement. Tegenwoordig zijn de meeste systemen gesloten en zorgen ze niet alleen voor sfeer in huis, maar dragen ze ook daadwerkelijk bij aan de verwarming van de ruimte. Sommige systemen kunnen zelfs aangesloten worden op de centrale verwarming. Daarnaast is de uitstraling van de meeste kachels een stuk strakker. En er komt natuurlijk veel meer techniek en gebruiksgemak bij kijken. De meeste gaskachels zijn nu bijvoorbeeld te bedienen via een app op je tablet of telefoon. Daarnaast is er ook in de manier waarop wij onze klanten adviseren veel veranderd. Wij werken nu met een programma

waarmee de klant in 3D mee kan kijken naar het ontwerp. Terwijl hij bij ons op kantoor zit, kan hij als het ware door zijn eigen huiskamer lopen en bekijken hoe het ontwerp er bij hem thuis uitziet”.

Welke nieuwe snufjes zijn er in jullie showroom te vinden?

“Uiteraard vind je in onze showroom de nieuwste toestellen met de nieuwste technieken. Bijvoorbeeld de kachels waarbij gebruik wordt gemaakt van ontspiegeld glas. Dankzij het ontspiegelde glas heb je optimaal zicht op het vuur, omdat je geen last meer hebt van weerspiegeling in het raam. Ook zijn er nu gashaarden op de markt, waarbij de vlammen levensecht uit het hout komen. Je ziet dus bijna geen verschil meer met hout. En tenslotte zijn er de apps waarmee je via je tablet de bediening kunt regelen”.

“Spelen met vuur”

“Met een kachel speel je letterlijk met vuur,  dus hoort alles tiptop in orde te zijn. Het is één van onze sterke punten, dat we alles in huis hebben en kwaliteit bij ons voorop staat. We houden ons aan de regels van het bouwbesluit en zijn aangesloten bij het Sfeerverwarmingsgilde (SVG). Ook het onderhoud in de jaren na het plaatsen van de kachel kunnen onze monteurs verzorgen. Daarmee is de klant verzekerd van een goed onderhouden en veilig product waarvan hij jarenlang plezier zal hebben. Bovendien verlengen wij bij een onderhoudscontract de garantie tot vijf jaar”.

Openingstijden / Afspraak

Onze showroom is open op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Loopt u op deze tijden gerust binnen om op uw gemak rond te kijken en vragen te stellen aan onze deskundige medewerkers.

Voor het bespreken van uw wensen en het uitwerken van een ontwerp maken we graag een afspraak. Dan nemen we uitgebreid de tijd om alle mogelijkheden met u door te nemen en het ontwerp af te stemmen op uw sfeer- en warmtebehoefte.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie