Oplevering GreenDesign haarden

Oplevering van 2 CV-haarden in Helmond!

In de Helmondse wijk Stiphout hebben we in een nieuwe woning 2 haarden geplaatst. Een vrijstaande kachel van Dik Geurts en een inbouwhaard van Spartherm. Beide haarden zijn zogenaamde GreenDesign haarden! Tijdens de oplevering hebben we beide haarden natuurlijk laten branden.

oplevering Dik Geurts CV haard

Wat is GreenDesign?

Mensen worden steeds bewuster, ook wat betreft het verwarmen van een woning en het gebruik van energie daarvoor. Nieuwe huizen worden zeer goed geïsoleerd en zijn daardoor veel energiezuiniger. Om die reden zijn mensen op zoek naar slimme oplossingen. Daarom heeft Dru een aantal haarden in het assortiment die aan te sluiten zijn op de bestaande of nieuwe verwarmingsinstallatie. Als dat gedaan wordt inclusief een buffervat, dan is de opgeslagen warmte op een later tijdstip te gebruiken voor verwarming of tapwater. Dat is pas energiebewust stoken!

Groot voordeel

Een heel groot voordeel van het gebruik van deze manier van verwarmen, zeker bij nieuwe woningen, is het feit dat er weinig warmte in de kamer komt. Want het overgrote deel van het rendement gaat rechtstreeks naar het water in het buffervat. Zo kan men genieten van de gezelligheid van een houtvuur, zonder dat het veel te warm wordt in de opstellingsruimte. Dat bleek ook wel bij de oplevering van dit systeem.

10 redenen op te kiezen voor GreenDesign

  • Hoog rendement
  • Sfeervol
  • Optimaal comfort
  • Duurzaam/lagere EPB
  • 100% veilig
  • Past in ieder interieur
  • Geschikt voor geïsoleerde woningen
  • Lagere energierekening
  • Hoog technisch niveau
  • Te combineren met zonnepanelen en warmtepompen

Onderstaande haarden zijn door ons geplaatst in Stiphout. Tijdens de oplevering zijn ze getest op juiste werking, maar tevens is het hele CV systeem getest. Omdat het water dat in de kachels aanwezig is natuurlijk niet mag gaan koken, zijn er veiligheidskleppen ingebouwd. Door het gebruik van de haarden bijna de oplevering kon het hele cv-systeem getest worden. Zodra de woning helemaal gereed is, zullen wij zorg dragen voor de algehele afwerking van de haarden, bijvoorbeeld het bijwerken van de lak op de haarden. Tijdens het stukadoren van de boezem is de lak wat beschadigd, wat wij netjes zullen bijwerken. Tevens zullen we dan wat mooiere foto’s maken, zodat we het totaalplaatje prachtig kunnen laten zien!

Vragen?

Heeft u vragen over watergedragen toestellen en wilt u ook genieten van een optimaal rendement van hout stoken zonder daarbij heel veel warmte in uw kamer te krijgen? Neem dan zeker even contact met ons op! Dat kan uiteraard via ons contactformulier, maar u kunt ook direct bellen met 0492-381913

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie