Bouwmans Vuur Totaal Helmond Mierlo Nuenen Deurne gas haard kachel propaan

Geen aardgas? (Bio)Propaan!

Nagenoeg alle gashaarden zijn leverbaar met een brander voor (bio)propaan. Sterker nog, heel veel oudere gashaarden zijn om te bouwen van aardgas naar (bio)propaan.

Dru Maestro 75 met propaan brander

Geen enkele reden om te twijfelen over de aanschaf van een gashaard dus!

Er is onduidelijkheid over de toekomst van aardgas. Dat de Nederlandse regering heeft besloten om in 2030 te stoppen met de gaswinning in Groningen, wil niet zeggen dat we ook daadwerkelijk geen aardgas meer hebben. Nederland heeft nog ongeveer 250 plekken meer waar aardgas gewonnen wordt. Wereldwijd is nog voor 300 jaar aardgas beschikbaar, met de behoefte aan aardgas zoals we die op dit moment hebben. Huiseigenaren kunnen vooralsnog zelf bepalen of ze van het gas af willen. Een gaskachel heeft een economische levensduur van 15 jaar. Stel: u koopt nu een gaskachel voor aardgas, dan is die (nagenoeg) altijd om te bouwen naar propaan op het moment dat u van het aardgas af moet of wilt. Er worden door de fabrikanten (waar wij mee samenwerken) ombouwsets aangeboden. In sommige gevallen zelfs gratis!

Rendement

Omdat een gaskachel lokaal verwarmd is het rendement zeer hoog. We hebben zelfs voorbeelden van klanten waar het gasverbruik met 40% gedaald is nadat we een gaskachel geplaatst hebben. Dit is overigens een voorbeeld en dat geldt niet voor alle woningen. De reden daarvoor is dat de meeste warmte blijft in de ruimte waar de kachel geplaatst is.

Subsidie op aardgas

Het klinkt voor Nederlands wellicht raar, maar in de rest van de wereld begrijpen ze niets van het besluit van de Nederlandse regering om de burger te dwingen minder gas te gebruiken. In de ons omringende landen wordt zelfs subsidie gegeven wanneer mensen hun woning gaan verwarmen met een gaskachel. Het verwarmen van een woning is erg rendabel en de uitstoot van een gaskachel is minimaal. De eisen van het rookkanaal zijn ook veel soepeler dan die van bijvoorbeeld hout- of pelletkachels.

propaan kan bijna altijd
Faber fronthaard in de keuken, wat gezellig

Specialisten met kennis!

Bij Bouwmans Vuur Totaal volgen wij de ontwikkelingen uiteraard op de voet! Het is in ons belang, maar ook in het belang van onze klanten, om op de hoogte te blijven en samen te werken met betrouwbare partners. Onze adviseurs zullen ook met het oog op de toekomst altijd een eerlijk advies geven! Wilt u meer weten over de mogelijkheden van haarden die werken op (bio)propaan? Kom dan eens binnen in onze showroom.

Op de websites van Bellfires, Dru en Faber staat ook te lezen wat de mogelijkheden zijn.

Uiteraard staan wij u graag te woord over dit stuk. U kunt altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie