Propaanhaard

Propaanhaard bij nieuwbouw

Zoals inmiddels bij iedereen bekend is, krijgen nieuwbouw huizen geen verplichte aansluiting meer op het aardgasnetwerk. Het idee is dan vaak dat een open haard niet meer kan, of zelfs niet meer mag. Gelukkig is dat niet het geval en kun je nog altijd genieten van de gezelligheid van echt vuur. En een propaanhaard mag en kan in principe altijd! Natuurlijk zijn we gebonden aan wetgeving wat betreft de afvoer van de rookgassen, maar dat is het dan ook.

propaanhaard open haard sfeerhaarden

Het Nederlandse klimaat

Ons klimaat leent zich bij nieuwbouw ook uitstekend voor een propaanhaard. De lage temperatuur verwarmingen reageren te langzaam om grote temperatuurverschillen snel op te vangen. Een gashaard op propaan is dan de ideale lokale verwarming om de kou uit huis te halen. Zo kun je toch comfortabel wonen en dat is wat iedereen wil. Een bijkomend voordeel van een sfeerhaard is de gezelligheid die hij brengt. Want laten we eerlijk zijn: een airco die ook kan verwarmen kijkt minder gezellig dan een gesloten “open haard”.

Propaan flessengas propaanhaard

Propaanhaard van Faber

Er zijn een paar merken die werking op flessengas goed voor elkaar hebben. Eén van die merken is Faber. Wij kunnen wel stellen dat er bij Faber nagenoeg geen verschil zichtbaar is tussen een propaanhaard of een aardgashaard. Gelukkig maar, want de sfeer in een woning wordt zoveel beter met de komst van een haard. En hoe meer mogelijkheden we hebben, des te mooier de eindresultaten bij onze klanten zijn. Daarom zijn we voor dit artikel wat foto’s gaan maken van Faber haarden.

 

Op de website van Faber is een kenniscentrum, met erg veel informatie over hun gashaarden.

 

In dit artikel hebben we de volgende propaanhaarden gefotografeerd:

Hoekhaard: Faber MatriX 800-500 II in Aarle-Rixtel

Driezijdig: Faber MatriX 450-600 III in Brandevoort (Helmond)

Tweezijdig: Faber MatriX 1050-400 II in Geldrop

 

Uiteraard kunt u ook bij onze adviseurs terecht, zij vertellen u graag alles over sfeerhaarden.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie