Bellfires Smart bell smartbell stijlschouw openhaard open haard

Bellfires Smart Bell

Bellfires heeft met de Smart Bell een serie inzethaarden die perfect zijn voor het ombouwen van een open haard tot een gesloten systeem.

Deze zogenaamde concentrische inzethaarden kunnen geplaatst worden in bestaande situatie en in veel gevallen zonder heel veel aanpassingen. Omdat er verschillende afmetingen beschikbaar zijn, is de kans groot dat er weinig werkzaamheden noodzakelijk zijn.

In onderstaande situatie was een open haard met een gasbrander aanwezig. Omdat het rendement van een open haard minimaal is, wilde de opdrachtgever de openhaard vervangen en er een gesloten systeem van maken. Daarnaast speelt veiligheid vaak een grote rol om open haarden om te bouwen tot gesloten systemen.

openhaard open haard gas bellfires bigfire blokkenvuur gashaard
Dit was de bestaande situatie

De karakteristieke schouw wilde de opdrachtgever laten bestaan. Met wat kleine aanpassingen hebben we in deze stijlschouw een Bellfires Smart Bell 90/80 kunnen plaatsen. Deze is uitgerust met het nieuwe Premium Fire en sfeerverlichting. Het premiumfire zorgt voor een natuurlijk vuur uit de houtstammen en de sfeerverlichting geeft het effect van gloeiend hout, zoals dat ook bij een echte open haard het geval is.

Zoals op de foto te zien is, hebben we voor een mooie plaatsing van de haard de ruimte om de haard opnieuw gevuld met metselwerk. Uiteraard in dezelfde soort steen, zodat het geheel in dezelfde stijl is gebleven als voorheen.

Op de website van Bellfires staat meer te lezen over de Smart Bell haarden. Uiteraard verwelkomen wij u graag in onze showroom voor meer informatie over deze inzethaarden van Bellfires. Wilt u een bezoek van een van onze adviseurs aan huis voor het bekijken van uw situatie? Geen probleem, neem dan even contact op via onze contactpagina

Nieuwbouw en geen aardgas? Geen enkel probleem om dan toch een gashaard te plaatsen. Er zijn veel haarden die perfect branden met (bio)propaan. Tevens zijn heel veel haarden in de toekomst om te bouwen van gebruik met aardgas tot gebruik op (bio)propaan. Wij zijn van de mogelijkheden op de hoogte en informeren u graag!

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie