Spartherm haarden en kachels

Spartherm is één van de grootste haardenfabrikanten van Europa en voor ons een merk dat staat voor topkwaliteit! Het assortiment haarden bestaat uit inbouwhaarden en vrijstaande kachels. Stuk voor stuk modellen met hoge rendementen, weinig uitstoot van fijnstof en ongekend hoge kwaliteit. Kortom, met de producten van Spartherm hebben wij een assortiment haarden en kachels die klaar zijn voor de EcoDesign regelgeving die in Nederland vanaf 1 januari 2020 van kracht gaat.

Redelijk nieuw en nog onbekend in Nederland zijn zogenaamde CV-haarden. Deze haarden worden aangesloten op uw verwarmingsinstallatie via een buffervat. Het grootste deel van het rendement gaat naar de waterzijde in de haard. Daarmee wordt het water in het buffervat verwarmd, wat op een later moment te gebruiken is voor de verwarming of tapwater (drinkwater, douchen enz.)

Spartherm is in Europa één van de grootste fabrikanten op het gebied van watergedragen toestellen (CV-haarden) en ze bieden een assortiment vrijstaande kachels, maar uiteraard ook inbouwhaarden. Deze kachels en haarden worden geleverd onder de merken Dik Geurts en Spartherm.

Vanwege de aankondiging van nieuwe producten hebben we een bezoek gebracht aan de fabrieken van Spartherm in Melle (Duitsland). Naast een enorme fabriek in Melle hebben ze nog een 3x zo groot complex in Polen, waar de casco’s worden gefabriceerd.

Binnenkort zullen wij van een aantal projecten voor CV-haarden foto’s gaan maken. Tevens komt daar meer ook meer technische informatie bij. Heeft u nu al vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! 

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie