Storing aan uw gaskachel?

Storing aan uw gaskachel?

Het seizoen om gebruik te maken van een gaskachel is weer begonnen en veel mensen genieten weer van een gezellig vuur en warmte van een gashaard, liefst zonder storing.

Helaas zijn er ook haarden die een storing hebben die nu pas tot uiting komt. In veel gevallen is de oorzaak te vinden in het feit dat er geen onderhoud is gepleegd aan de haard. Onderhoud is en blijft noodzakelijk om het goed functioneren van de kachel te garanderen.

Er zijn veel gashaarden die voor het opstarten gebruik maken van techniek die werkt op batterijen. In zo’n geval is in het serviceluikje naast een gasregelblok ook een zwart doosje aanwezig, wat zorgt voor de werking van de gaskachel.

Merik, ontvanger, Dru, Bellfires, Gashaard, gaskachel, helmond, deurne, batterijen Merik, ontvanger, Dru, Bellfires, Gashaard, gaskachel, helmond, deurne, batterijen, storing

Daarin kunnen 4 AA penlight batterijen zitten die zwak zijn, of zelfs helemaal leeg. Voor het opstarten van een gashaard is het noodzakelijk om goede batterijen te plaatsen, zodat er genoeg power is voor de vonk die voor de ontsteking moet zorgen. Daarnaast moet na het starten van de gashaard de gasklep geopend worden. Indien de batterijen niet krachtig genoeg zijn zullen er aan het eind van de opstart-cyclus drie korte piepjes hoorbaar zijn, maar gebeurt er verder niets. Vervang dan de batterijen en druk dan kort op de resetknop. Na ongeveer 10 seconden kunt u proberen om opnieuw de haard op te starten.

Mocht dit nog steeds niet lukken en is de kachel door ons geleverd, neem dan contact met ons op.

Er zijn uiteraard meerdere storingen mogelijk. Wij rijden regelmatig de hele regio door om onderhoud en service te verlenen aan sfeerhaarden. Zo zijn wij bijna dagelijks te vinden in Deurne, Helmond, Eindhoven, Geldrop, Someren, Nuenen, Veghel, Beek en Donk en Lieshout voor het oplossen van eventuele storingen.

Is er een onderhoudscontract afgesloten voor de gashaard die wij geplaatst hebben?

Aarzel dan niet en neem direct contact op in het geval van een storing. Wij zullen dan zo snel mogelijk bij u zijn voor het oplossen van het probleem aan de gashaard. Onze servicemedewerkers zijn bekend met alle haarden die we verkopen/plaatsen en hebben ruime ervaring met het oplossen van storingen. Wij zijn officieel dealer van Dru, Faber, Bellfires, Salamander, Wanders, Element4, Dovre en Gazco en hebben benodigde onderdelen voor het onderhoud ervan standaard op voorraad. Het oplossen van een storing kan daardoor snel gebeuren en wij laten u niet in de kou zitten!

Hebben wij uw haard geplaatst en is er een storing? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op! Meldt hier uw storing.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie