Vakdiploma Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen voor Patrick

Een vakdiploma voor monteurs is van groot belang

Het is feest bij Bouwmans Vuur Totaal in Aarle-Rixtel! Patrick van Mierlo uit Helmond is geslaagd voor het vakdiploma aan de vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen!

haarden, kachels, helmond, deurne, nuenen, veghel, erp, geldrop, boerdonk, diploma, erkend, installateur

Patrick toont trots zijn diploma!

Vakopleiding

De Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen wordt uitgevoerd in opdracht van de Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche (NHK). De NHK heeft de organisatie van de vakopleiding in handen gelegd van de Stichting Gerard Swarte Fonds (GSF), de examens worden afgenomen door de Stichting Examens Haarden- en Kachelbranche (SEHK).

De doelstellingen van het vakdiploma zijn:
 • Het verbeteren van de vakkennis van personen werkzaam in de haarden- en kachelbranche.
 • Het verzorgen van opleidingen vanuit de Nederlandse en
  Europese wetgeving en richtlijnen op het gebied van haarden en kachels.
 • Het bijdragen aan een professionele installatie van haarden
  en kachels.
De opleiding is bedoeld voor:
 • Personen die advies geven op het gebied van haarden en kachels.
 • Personen die betrokken zijn bij de installatie van haarden
  en kachels.

Monteurs

Bij Bouwmans Vuur Totaal hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze monteurs. Onze klanten verwachten van ons een hoge kwaliteit, zowel voor het bouwen van haarden en kachels, maar ook voor de service achteraf. Het maakt daarbij voor ons niet uit of een klant op gas of op hout wil stoken. Iedere monteur bij Bouwmans Vuur Totaal wordt geacht het Vakdiploma Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen te halen. Het is verplicht dat binnen een bedrijf de eigenaar de juiste papieren heeft om haarden en kachels te installeren. Echter, bij ons willen we dat iedere monteur die alleen op pad gaat, beschikt over de juiste papieren. Er wordt gewerkt in situaties die vragen om de juiste kennis! Niet alleen qua veiligheid voor de eindgebruikers, maar ook vanwege wetgeving over de bouw van rookkanalen.

Uniek

Bouwmans Vuur Totaal is één van de weinige bedrijven waarbij tijdens installatie van een haard of kachel altijd een gecertificeerd installateur aanwezig is. Dat houdt in dat onze klanten vanaf de eerste kennismaking tot aan de montage en service altijd de zekerheid hebben van een gedegen advies over alles wat met haarden te maken heeft. De wetgeving is Nederland stelt hoge eisen aan de bouw van een haard of kachel, zowel op gas als hout. Dan hebben we het niet alleen over brandveiligheid, maar ook over de uitmonding van rookkanalen. Vaak zien we op daken uitmondingen die totaal niet voldoen aan het bouwbesluit. Dat kan in de toekomst problemen opleveren voor de bewoners van deze woningen. Om die reden moet iedere monteur het vakdiploma halen!

Patrick van Mierlo

Patrick is sinds 1 juli 2015 in dienst bij Bouwmans Vuur Totaal. Na 23 jaar gewerkt te hebben als professioneel fotograaf, was het volgens hem tijd voor een andere uitdaging. “Ik heb bij Bouwmans ontzettend veel moeten leren en leer nog iedere dag”, aldus Patrick. “Maar het vak is zo mooi, dat had ik vooraf nooit verwacht! Ik ben bij een mooi bedrijf binnen gekomen en heb altijd de mogelijkheid en de wil gehad om te leren. Met de vakopleiding ben ik weer een stap verder gekomen. We verkopen prachtige producten en die dienen geplaatst te worden zoals het bedoeld is. Alle haarden en kachels die we plaatsen, worden volgens de hoogst mogelijke kwaliteit gebouwd. Als er iets niet goed is aan de installatie van een gashaard of houtkachel, is de kans erg groot dat niet de juiste sfeer ontstaat. Daarnaast kan het zelfs zeer gevaarlijk worden”, vervolgd Patrick.

 

Specialisten

Bouwmans Vuur Totaal is sinds 1999 specialist in haarden, kachels en rookkanalen. Al jaren werken onze gediplomeerde monteurs (die vakdiploma hebben) in de wijde omgeving van Helmond aan haarden, kachels en rookkanalen. Van Eindhoven tot Deurne en van Veghel tot Weert is ons dagelijks werkterrein. Maar ook daarbuiten zijn wij regelmatig te vinden. Duizenden open haarden, gaskachels, houthaarden en rookkanalen zijn in die jaren door ons op een professionele manier geplaatst en gebouwd. Uiteraard altijd volgens de strengste eisen van Het Sfeerverwarmingsgilde, de wetgeving (Bouwbesluit) en de stichting NHK, die voornamelijk over veiligheid gaan. Daarnaast hanteren wij voor ons zelf de strenge eisen voor de esthetische kwaliteit, zodat onze klanten tot in de loop der jaren over een blikvanger in huis beschikken, die de naam blikvanger mag dragen!

Dealer

Bouwmans Vuur Totaal is officieel dealer van Dru (zelfs inspiration shop!), Bellfires, Barbas, Spartherm, Faber, Wanders en meer. Wij werkten de afgelopen weken onder andere in Mierlo, Geldrop, Eindhoven, Helmond, Nuenen, Asten, Someren, Deurne, Boerdonk, Erp, Veghel, Den Bosch, Lieshout, Beek en Donk, Mariahout en uiteraard Aarle-Rixtel.

 

 

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie