Bouwmans Hout stoken openhaard openhaarden haard kachel cursus training stook workshop eindhoven burgerinitiatief barbas dik geurts asten

Burgerinitiatief

Dit noemen wij nog eens een burgerinitiatief!

In Eindhoven hebben wij afgelopen jaar een stooktraining gegeven.

Bij onze klant hebben wij een Dik Geurts Jens Low geplaatst en een nieuw rookkanaal door de bestaande schoorsteen getrokken.

Tevens hebben wij onze unieke stooktraining aangeboden. Op een avond is Patrick met een voorraad hout naar Eindhoven gereden om een training te geven zodat de kachel op de juiste manier gebruikt kan worden. Ook maakte Patrick toen wat foto’s voor onze website:

Overlast in de omgeving

Tijdens afgelopen stookseizoen heeft deze klant ons laten weten dat hij erg tevreden was over de installatie, maar ook over de stooktraining. Sterker nog, in de directe omgeving zijn meer mensen met een houtkachel of open haard. Er kwamen regelmatig rookpluimen uit de schoorstenen in de buurt. We kregen de vraag of het mogelijk was dat we nogmaals een stooktraining wilden geven, waarbij ook mensen uit de buurt aanwezig konden zijn. Omdat ook wij een hekel hebben aan de houtstookdiscussie hebben we besloten om hier op in te gaan. Als dealer van houtkachels is het ook in ons belang om er voor te zorgen dat mensen een juist stookgedrag hebben en de buurt niet onnodig overlast geven.

Stooktraining voor een groep

En zo geschiedde onlangs. Voor een groep van ruim 10 buurtbewoners heeft Patrick onze unieke stookcursus gegeven. Mensen met verschillende kachels waarvan de meesten nog niet niet bekend waren met de Zwitserse stookmethode en het goed regelen van beluchtingen. Na eerst theoretische uitleg te hebben gegeven over houtstook, is door Patrick letterlijk de kachel aangemaakt. Zie hieronder de foto’s.

Het was een leuke avond en de reacties waren positief! Kortom, dit burgerinitiatief is geweldig!

Wilt u hier meer over weten? Stuur ons dan een e-mail via onze contactpagina. Bellen mag natuurlijk ook.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie