Liftdeur van Spartherm

Het was ergens eind 2019, dat we in onze showroom met klanten een gesprek hadden over een plan voor het bouwen van een woning
in uitbreidingsplan: Sonniuspark te Son. De wens werd uitgesproken om een houtkachel met liftdeur in huis te plaatsen.

Spartherm, Liftdeur, hout, haard, kachel, Son, Sonniuspark, houtstook, stookles, stooktraining, stookcursus

Wensen van opdrachtgevers

Tijdens dit soort gesprekken gaan we na wat de exacte wensen van klanten zijn en proberen we tot ideeën te komen. Naar aanleiding van deze gesprekken, zijn we aan de slag gegaan met het maken van ontwerpen.

Ontwerpen

Vaak hebben wij tijdens gesprekken al een idee hoe het uiteindelijke resultaat gaat worden. Maar voor mensen die niet dagelijks met haarden bezig zijn, is het lastiger om te visualiseren hoe het eindresultaat gaat zijn. Onder andere om die reden bieden we de mogelijkheid om een 3D ontwerp te maken. Daarnaast is het voor onze eigen installateurs makkelijk om een werktekening te krijgen. Het bouwen van een liftdeur haard is maatwerk en alles moet tot in het kleinste detail kloppen.

Spartherm, Liftdeur, hout, haard, kachel, Son, Sonniuspark, houtstook, stookles, stooktraining, stookcursus, ontwerp
Spartherm, Liftdeur, hout, haard, kachel, Son, Sonniuspark, houtstook, stookles, stooktraining, stookcursus, detail

Ontwerpen bespreken

Naar aanleiding van de gemaakte ontwerpen wordt er een definitief ontwerp gekozen. Daarmee kunnen wij weer aan de slag. Overleg met aannemers over eventuele voorzieningen en onze agenda wordt ingevuld. Uiteindelijk vinden wij het voor onze opdrachtgever belangrijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Spartherm, Liftdeur, hout, haard, kachel, Son, Sonniuspark, houtstook, stookles, stooktraining, stookcursus, ontwerp

Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Spartherm Linear Arte 1Vh-66-4S fronthaard met een liftdeur. Maar dan anders! Tijdens de gesprekken die we gehad hebben, kwam duidelijk naar voren dat we “iets” met houtopslag moesten doen. Het uiteindelijke ontwerp is door ons vormgegeven en uitgewerkt. Onderdelen die gemaakt moeten worden voor het uiteindelijke eindresultaat, dienen tijdig klaar zijn. Alles mooi op tijd om de uiteindelijke bouw van de haard te starten.

Stooktraining

Als alles klaar is en de bouw is opgeleverd, is het tijd om een afspraak te maken. Wij gaan dan met een hoeveelheid hout, aanmaakhout en aanmaakblokjes naar de klant. Op de eerste plaats om uitleg te geven over de werking van een haard. Er is online natuurlijk het een en ander over te vinden, zie bijvoorbeeld de volgende links: Beter stoken, DE-erkenning. En er is meer te vinden: er zijn zelfs groepen voor houtstokers op Facebook te vinden. Maar wij zijn van mening dat WIJ als dealer van de mooiste haarden de service moeten geven om mensen te leren hout stoken.

Naast het uitleggen hoe een mooi vuur gemaakt kan worden, geeft het ons ook de mogelijkheid om mooie foto’s te maken.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over haarden en of kachels bent u bij ons aan het juiste adres. Bent u op zoek naar een leverancier die niets aan het toeval over laat en voor wie alleen het beste goed genoeg is? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar (0492-381913). Per mail kunt u ons altijd bereiken, zie onze contactpagina voor alle gegevens.

Gecertificeerd

Bij Bouwmans Vuur Totaal is iedere monteur gediplomeerd Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Daarnaast zijn wij als bedrijf DE-gecertificeerd. Met ons team zorgen wij voor veilige installaties, die voldoen aan de wettelijke eisen. Wij kunnen het ons niet veroorloven om ook maar iets aan het toeval over te laten! Fouten door ondeskundige installaties kunnen mensenlevens kosten. Veiligheid staat voorop! Redenen genoeg om uitsluitend met eigen mensen te werken en niet met inhuurkrachten. Zo hebben we korte lijnen met onze opdrachtgevers en kunnen wij voor de volle 100% achter onze installaties staan.

Kijk ook even naar de volgende pagina’s voor meer informatie over hout stoken:

Ecodesign voor houtstook

Zwitserse methode voor het opstarten van een houthaard

Verantwoord hout stoken!

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie