Propaangas ook voor een DRU Maestro 75 gashaard

Propaangas voor sfeerhaarden

Veel mensen die een nieuwe woning (laten) bouwen staan vaak niet stil bij de mogelijkheid om propaangas in te zetten als brandstof voor een sfeerhaard. Omdat men aardgasvrij moet bouwen wil het niet zeggen dat er geen gashaard geplaatst kan worden. Heel veel gashaarden zijn namelijk ook beschikbaar met een brander voor propaan, ook wel flessengas genoemd.

DRU Maestro 75xt propaangas gashaard geplaatst in een natuursteen schouw

Verbruik van propaangas

Als we tijdens een gesprek propaan als alternatieve brandstof vermelden, denken mensen vaak dat ze veel moeten sjouwen met gasflessen. Nou, dat valt reuze mee. We hebben inmiddels ervaringen van diverse klanten en er worden gemiddeld 3 à 4 gasflessen van 10,5 kg verbruikt per stookseizoen.

Waar laat ik mijn gasflessen?

Gasflessen voor propaangas mogen in of om een woning staan. Net als bij een barbecue of in de caravan is het van belang dat je logisch nadenkt. Uiteraard dient een gebruiker veilig te werk te gaan. Er zijn prima oplossingen in de handel voor het veilig opbergen van gasflessen.

Specialisten voor propaan

Propaangas is explosiever dan aardgas en het vergt expertise van een monteur om te werken aan een gashaard die uitgerust is met een brander voor propaangas. Wij hebben veel ervaring met sfeerhaarden op propaan. We hebben eerder ook al geschreven over de mogelijkheden, zie hier en hier.

gashaard propaan propaangas sfeer warmte

Garantie voor vuur met propaangas

We krijgen ook regelmatig de vraag hoe het zit met de toekomst voor gashaarden. Nou, daar kunnen we heel simpel in zijn! Als iemand nu een gashaard koopt en later toch van het aardgas wil, heeft bijna altijd de mogelijkheid om de haard om te laten bouwen. Veel fabrikanten geven zelfs de zekerheid en garantie van kosteloos ombouwen naar een brander voor propaangas een bepaalde tijd. Om een voorbeeld te geven: DRU kent de gasombouwgarantie. Uiteraard vertellen onze adviseurs Jan, Lidia en Patrick u daar graag alles over. Propaangas heeft toekomst, zeker met de huidige ontwikkelingen.

© 2024 Bouwmans Vuur Totaal

Website gerealiseerd door Goedemorgen Reclame & Communicatie